FAQ

Välkommen till Öresundsquiltarna

FAQ
Vill du bli medlem i Öresundsquiltarna?

Medlemsavgiften är 500:-/kalendeår dvs januari-december. Du kan prova på en gång och det kostar 150:- inkl fika. Tycker du att detta är något för dig så betalar du resterande 400:- inom en månad. Vår fika kostar 50:-/gången. Vill du prova på är det bara att komma till Folkets Hus, Linnégatan 61, Limhamn när vi har möte. Mötet startar kl 10 så kom i god tid. Vi slutar kl 14. Ta med något att sy + tallrik, mugg och bestick.
Gå in på länken Kalendarium här till vänster så ser du när vi träffas och vilken butik som kommer och vad för demo vi har. 
Bilder hittar du på oresundsquiltarna.blogspot.com

Har du frågor: Maila till oresundsquiltarna@gmail.com

 

Varför får man inte ha med sig barn, barnbarn, djur och husdjur på mötet?
När ÖQ startade bestämde medlemmarna gemensamt att inga barn, barnbarn eller djur fick vara med på mötena. Dessa fyra timmar i månaden skall vara avkopplande för alla medlemmar.

Ett syintresserat barn är välkommen att bli medlem det året som barnet fyller 12 år. Medlemsavgiften är då 250:-/kalenderår. Det år barnet fyller 18 blir det ordinarie medlemsavgift.

 

Varför undanber vi oss parfym och starka dofter?
Många av våra medlemmar är doftkänsliga och får huvudvärk, illamående och annat av parfym och andra starka dofter. Några medlemmar har astma som kan utlösas av starka dofter. Enklast för alla är att man avstår att ta på sig parfym eller annan stark doft.

Om jag vill ta med sig någon för en gång?
Det går bra. Du betalar då 150:- inkl fika för den personen.

 

Vad gäller om jag anmäler mig till en kurs eller utfärd?
I god tid före en kurs eller utfärd får du ett mail om när kursen/utfärden skall vara betald. Där står också att efter den datumen så är kursen bindande. Detta innebär att avbokar du inte före detta datum eller inte kommer till kursen/utfärden när den är, så blir du betalningsskyldig.

Varför det?
Kurserna beräknas på antalet anmälda, hyran av lokalen, mönster som skall kopieras, fika och kursledarens arvode. Öresundsquiltarna vill att kurserna skall erbjudas medlemmarna till rimliga och överkomliga priser. Anmäler man sig och struntar i att avboka eller att komma så faller hela idén och vi måste ta mer betalt. Det är viktigt att respektera bindningstiden.

Öresundsquiltarnas utfärder är ofta gratis eller mycket sponsrade för den enskilde medlemmen men vi betalar utfärden gemensamt allihop. Här är det också viktigt att respektera bindningstiden annars blir man betalningsskyldig.